PRODCOMBILC – Sisteme de invelitori

PRODCOM BILC detine in portofoliu si lucrari pentru montarea sistemelor de invelitori. Pentru aceasta PRODCOM BILC foloseste numai materiale provenind de la cei mai buni producatori din domeniu.

Sistemele de invelitori au evoluat continuu, prin perfectionarea tehnologiilor de fabricare, ceea ce a dus la obtinerea unor invelitori/acoperisuri rezistente la orice manifestare a factorilor de mediu, vant, ploi, zapezi sau temperaturi extreme.


Gama de produse incluse in categoria sisteme de invelitori cuprinde tigla ceramica, tigla beton, tigla metalica, sindrila bituminoasa si placi bituminoase ondulate.
In prezent, piata ofera o mare diversitate de modele si culori, care poarta eticheta unor fabricanti de renume. Raportul pret/calitate este excelent, dar alegerea unui anumit tip de invelitoare este dificila, datorita acestei diversitati.
In principiu, alegerea modelului sau a culorii trebuie sa tina seama de stilul constructiei si sa incununeze cu succes intregul ansamblu, din punct de vedere arhitectonic. 

Iata o prezentare succinta a celor mai cunoscuti producatori din domeniu:

BRAMAC

BRAMAC ofera solutii complete de tigle speciale, tigle ceramice si accesorii BRAMAC, cu o durata de peste 50 de ani, chiar si in cele mai dificile conditii de mediu. Tiglele de beton BRAMAC nu sunt afectate de furtuni sau vant si, datorita densitatii, trec cu succes testul de rezistenta in fata grindinii. Densitatea inalta a materialelor folosite pentru fabricare le apara impotriva infiltrarilor de apa si a inghetului. Controlul atent al procesului de fabricatie asigura uniformitatea de culoare si exclude orice diferenta de greutate.
Acoperisurile BRAMAC sunt sisteme de invelitori complete, cu toate accesoriile necesare incluse si cu o traditie de fabricatie de peste 40 de ani.

TONDACH

Tigla ceramica TONDACH® are o durata de viata de peste 100 de ani, fiind rentabila tocmai pentru faptul ca beneficiarul nu va avea nevoie de reparatii ale acoperisului. Producatorul tiglelor ceramice TONDACH® asigura o garantie de 33 de ani, in conditiile realizarii unui montaj de calitate.
In ansamblu, solutiile TONDACH® pentru coama si streasina asigura o protectie foarte buna impotriva umezelii si a mucegaiului, datorita sectiunilor transversale de aerisire a substructurii acoperisului. Fiecare tip de tigla este prevazut cu cleme de fixare, specifice. De asemenea, tigla de margine TONDACH® confera un aspect estetic si o etansare laterala sigura a acoperisului care il protejeaza impotriva infiltrarii apei de ploaie sau a grindinei. La acestea se adauga si sistemele parazapada TONDACH® care maresc siguranta sistemului de invelitori.

CREATON

CREATON se mandreste cu o traditie indelungata in domeniul sistemelor de invelitori. La nivel european, CREATON este liderul de piata in zona placilor plane si presate. Inovatiile CREATON au trasat linii directoare ale pietei de sisteme de invelitori, reusind sa impuna un nou design de acoperis. Aceste lucruri diferentiaza marca CREATON chiar si pe piata internationala de competitorii sai.
Produsele CREATON au fost fabricate in Germania inca din 1884, iar cei peste 125 de ani de experienta in domeniul sistemelor de invelitori reprezinta o garantie a calitatii. Aceasta se distinge prin faptul ca tiglele CREATON se fabrica folosind exclusiv lut, pamant si apa care au fost extrase din vecinatatea centrului de productie. Ulterior, tiglele ceramice trec printr-un proces de tratare termica, intr-un cuptor de tip tunel, unde sunt supuse unor temperaturi de peste 1.000 grade Celsius si astfel capata o durabilitate exceptionala. Aceasta este garantata in timp, ceea ce transforma achizitia unui sistem de invelitori din tigla ceramica CREATON intr-o investitie cu viitor.

TEGOLA

TEGOLA reprezinta pe piata materialelor de constructii din Romania tigla bituminoasa produsa de firma Tegola Canadese, cea care furnizeaza peste 51% din totalul tiglelor bituminoase din Europa. Liniile de productie sunt situate in nordul Italiei, in regiunea Veneto. Oferta de servicii si materiale pusa la dispozitie de TEGOLA Romania asigura clientilor sai rezolvarea oricaror probleme legate de izolatii, precum si un sistem inovator si performant de invelitori.
Tigla bituminoasa oferita de TEGOLA are o gama larga de forme si culori, ceea ce permite personalizarea oricarui acoperis. Produsul este rezistent la inghet si la foc si nu necesita intretinere. Sistemele de invelitori tip TEGOLA sunt potrivite atat pentru acoperisuri inclinate, cat si pentru cele plane. Costurile produsului sunt reduse comparativ cu alte sisteme de invelitori si nu necesita lucrari de termoizolatie sau bariere de vapori. Tigla bituminoasa TEGOLA asigura protectia sistemului de hidroizolatie impotriva radiatiei UV.

ONDULINE

ONDULINE este cel mai mare producator de sisteme de invelitori din placi ondulate din compozit (fibre organice bitum si rasina) si, de asemenea, furnizorul principal de sisteme de acoperisuri usoare. ONDULINE este numele care echivaleaza cu solutii sigure pentru acoperisuri cu preturi avantajoase. ONDULINE este un produs flexibil cu cost redus, dar care ofera protectie in orice conditii meteorologice, precum si o izolatie fonica si termica de exceptie.
Alaturi de placile ondulate tip ONDULINE, firma mai produce si placi bituminoase tip sindrila sub numele de Bardoline, rezistente si fara costuri de intretinere. Calitatea celor doua produse este sustinuta de folia de protectie Fondaline si de membranele Bituline care sunt, la randul lor, durabile si economice. Acestora li se adauga placile din PVC Onduclair, transparente si translucide, membranele bituminate Ondutiss si banda autoadeziva Onduline Flashing, cu o aderenta puternica, pentru o hidroizolatie perfecta.

NOVATIK

Sistemul de invelitori Novatik este reprezentat de prima tigla metalica, in panouri mici, produsa in Romania. Garantia produselor NOVATIK este de 30 de ani pentru un sistem complet. Tigla metalica NOVATIK este produsa din otel, cu acoperire din aluminiu si protectie anticoroziva din zinc, vopsita in camp electrostatic, ceea ce ii confera rezistenta la coroziune.
Fixarea modulelor de tigla metalica NOVATIK se realizeaza prin cuie sau suruburi in planul acoperisului. Suprapunerile perfecte ale modulelor fac din acoperisul NOVATIK unul dintre cele mai sigure sisteme de invelitori de pe piata.

Coilprofil

Bazele Coilprofil au fost puse în 1984 în Anvers, principalul domeniu de activitate fiind producția de tablă cutată, profile galvanizate, panouri sandwich și piese de finisaj. Pentru a fi mai aproape de clienții români, în 2001 Coilprofil a decis să investească într-o unitate de producție în România. Fabrica din Ceptura, județul Prahova, este dotată cu utilaje și tehnologii de ultimă generație și beneficiază de toate facilitățile necesare pentru producția de țiglă metalică, tablă prefălțuită, tablă cutată (pentru fațadă sau acoperiș), panouri termoizolante, casete structurale, casete de fațadă și piese de finisaj. Investiția inițială pentru construcția fabricii s-a ridicat la opt milioane de euro. De atunci compania si-a dezvoltat în fiecare an activitatea, numărul de utilaje și produse pentru a răspunde cerințelor clienților și partenerilor.

Lindab

Lindab este un concern international care dezvolta, produce si promoveaza produse si solutii moderne pentru constructii civile& industriale si sisteme de ventilatii pentru un climat interior imbunatatit.

Produsele noastre se fabrica din otel si sunt recunoscute pentru calitatea inalta, usurinta in asamblare, eficienta energetica, impactul minim asupra mediului si nu in ultimul rand, pentru serviciile ce le insotesc si care aduc valoare adaugata clientilor nostri.

Grupul este prezent in 32 de tari, are peste 5100 de angajati, iar in 2015 a inregistrat o cifra de afaceri de 7.589 m SEK. Principala piata pe care Grupul activeaza si cea care cumuleaza 80% din cifra de afaceri este cea a constructiilor non-rezidentiale, in timp ce pe piata rezidentiala realizeaza 20% din cifra de afaceri.

BILKA

BILKA este o companie 100% românească, specializată în producția și dezvoltarea de sisteme complete pentru acoperișuri (țiglă metalică, sistem pluvial și accesorii) pentru construcții rezidențiale și industriale. BILKA înregistrează vânzări record an de an. În 10 ani de activitate BILKA a acoperit peste 150.000 de case. În 2016, 1 din 4 acoperișuri comercializate în România a fost marca BILKA.
Fabrica BILKA este situată în Brașov și a fost înființată în 2007. În prezent, halele de producție și depozitare sunt localizate pe fosta platformă Tractorul și acoperă o suprafață de 45.000 mp. Pe poarta fabricii au ieșit doar anul trecut peste 5.5 milioane mp de țiglă metalică. Liniile de producţie sunt complet automatizate, bazându-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial.
Performanțele BILKA se datorează atenției acordate dezvoltării serviciilor și produselor și faptului că personalul și sistemul automatizat lucrează în simbioză pentru garantarea continuă și omogenă a unui produs de calitate.

 

Gerard

În anul 1957, fondatorul companiei, Lou Fisher, un inovator om de afaceri din Noua Zeelandă, a inventat primele țigle metalice cu acoperire de piatră naturală. În următorii cincizeci de ani, acest concept a fost dezvoltat folosind cea mai nouă tehnologie care a permis AHI Roofing să se bucure de o expansiune rapidă cu cele patru fabrici de producție pe patru continente, inclusiv sediul european din Ungaria. Fiind o parte a grupului global Roof Tile Group, proprietarul nostru este Fletcher Building Ltd din Noua Zeelandă, fiind cel mai mare furnizor de materiale de construcții din Australia.