PRODCOMBILC – Sisteme de termoizolatii

PRODCOM BILC este specializat pe montarea sistemelor de termoizolatii si foloseste exclusiv materiale de cea mai buna calitate, provenind de la producatori de renume.

Renovarile si reabilitarea termica a locuintelor sunt tot mai prezente in preocuparile romanilor care doresc sa realizeze economii la facturile de incalzire si sa obtina un confort termic sporit al locuintei. Termoizolatia se adreseaza, in egala masura, atat peretilor, cat si acoperisurilor, planseelor si podelelor. Numai in aceste conditii putem vorbi de o reabilitare termica eficienta si completa.
In functie de tipul locuintei, unifamiliala sau apartament, proprietarii pot opta pentru izolarea exterioara sau pentru cea interioara, iar in anumite situatii, pot fi aplicate ambele tipuri de izolatie termica.


Razpunzand acestei tendinte, producatorii de materiale de constructii au imbunatatit considerabil sistemele cunoscute, cel al termoizolatiilor pe baza de polistiren. In paralel, datorita investitiilor facute, producatorii au dezvoltat si solutii alternative in materie de izolatii care promit o performanta si o durabilitate sporita, cum ar fi vata minerala care are o conductivitate termica cu 10-15% mai buna decat a polistirenului.

Chiar daca diferentele de conductivitate termica ale celor doua categorii – polistiren fata de vata minerala – nu sunt foarte mari, specialistii atrag atentia asupra diferentei de durabilitate a celor doua tipuri de termoizolatie, care evident se reflecta in diferenta de pret. Astfel, rezistenta vatei minerale (ex. de tip bazaltic) pe toata durata de functionare a cladirii izolate este considerabila si este completata de proprietati incontestabile privind rezistenta la foc, permeabilitate la vapori si performantele de izolare acustica.


Tendinta generala in materie de renovare si reabilitare termica este orientata spre utilizarea polistirenului expandat (EPS), a polistirenului extrudat (XPS), alaturi de poliuretan caserat sau necaserat (PUR) si vata minerala.
Sisteme de termoizolare pe baza de polistiren
Polistirenul este ”vedeta” materialelor termoizolatoare. Cumparatorii trebuie sa cunoasca diferenta dintre diferitele tipuri de polistiren, respectiv pentru interior sau pentru exterior, respectiv fatade, si mai ales daca producatorul garanteaza calitatile ignifuge ale produsului. La montare trebuie acordata atentia cuvenita aplicarii corespunzatoare a adezivilor, deoarece in caz contrar pot aparea goluri care intretin arderea in special la placarile de exterior.
Polistirenul expandat ignifugat (EPS) reprezintă soluţia care oferă cel mai mare randament şi cea mai mare rată de amortizare a investiţiei, comparativ cu alte materiale termoizolatoare.

Polistirenul extrudat (XPS) are aplicatii precis identificate, respectiv termoizolatia acoperisurilor plane in sistem inversat, termoizolatia pardoselilor, protectia peretilor de subsol si a fundatiilor, izolatia puntilor termice.
Poliuretanul caserat sau necaserat (PUR) sub forma de placi rigide care sunt caserate in functie de domeniul de utilizare, respectiv cu hartie Kraft, fibra de sticla sau aluminiu. Placile sunt indicate pentru termoizolatii sub suportul pardoselii sau sub straturile de uniformizare a sarcinii si pentru acoperisuri plane si in panta.
Sisteme de termoizolare pe baza de vata minerala
Sistemele de termoizolare pe baza de vata minerala sunt specifice peretilor de inchidere de tip sandwich umpluti cu vata minerala, inspirate de casele in stil american. In Romania, vata minerala intra cel mai adesea in componenta unui termosistem pe baza de polistiren. Termoizolarea pe baza de vata minerala poate utiliza vata minerala de sticla sau vata minerala bazaltica.

Vata minerala de sticla


Vata minerala de sticla are cel mai bun raport pret/eficientizarea consumului de energie termica. Este realizata din deseuri de sticla reciclata, contribuind astfel la protectia mediului. Vata minerala de sticla se manevreaza si se taie usor, pentru a realiza conturul unor conducte sau tevi. Este ideala pentru izolarea peretilor si a mansardelor, fiind un material poros care limiteaza transferul termic, adica pierderile de caldura. Produsul are stabilitate dimensionala, este ignifug si nu absoarbe apa.
Vata minerala bazaltica
Vata minerala bazaltica are proprietati termice similare cu vata de sticla, dar este recomandata in special pentru pardoseli sau acolo unde se impune rezistenta sporita la comprimare si plasarea de greutati, in special in cladirile de mari dimensiuni. Are calitati ignifuge si de izolare acustica deosebite care se reflecta in pret.